Werken bij Bio Vakantieoord en Bio Manege


Stage: Archivaris voor Stichting Bio Kinderrevalidatie

Wist je dat Stichting Bio Kinderrevalidatie is opgericht door Abraham Tuschinski? Dat Bio Vakantieoord is ontworpen door J.J.P. Oud, de beroemde architect die ook het Nationaal Monument op de Dam ontwierp?

Wist je dat Stichting Bio Kinderrevalidatie is opgericht door Abraham Tuschinski? Dat Bio Vakantieoord is ontworpen door J.J.P. Oud, de beroemde architect die ook het Nationaal Monument op de Dam ontwierp? En zo zijn er nog veel meer leuke weetjes over Stichting Bio Kinderrevalidatie.

Stichting Bio Kinderrevalidatie bestaat namelijk al sinds1927 en heeft een rijke historie. Onze wens is om bij ons 100- jarig bestaan in 2027 onder andere een boek uit te brengen met daarin de historie van de Stichting. Het 100-jarig bestand is een omvangrijk project waarvoor wij op zoek zijn naar Stagiairs die mee willen werken aan het ordenen, uitzoeken en omschrijven van ons uitgebreide archief.

Ga jij ons  helpen?

Ben jij een student in communicatie/ archiefwetenschappen (HBO/WO) en wil jij kennis, en relevante werkervaring opdoen? En wil je een bijdrage leveren aan het ontsluiten van het Bio-archief, met bijna 100 jaar informatie over Stichting Bio Kinderrevalidatie?

Het grotendeels fysieke- en  deels digitale archief bestaat uit vele foto’s, filmpjes, mooie verhalen en heel veel papieren verslagen. Het bevindt zich bij ons op locatie in Arnhem.

Wat ga je doen?

Het papieren archief volgens de opgestelde procedure uitzoeken, ordenen, beschrijven en (laten) inscannen. Wij zoeken hiervoor meerdere mensen om deze klus gezamenlijk op te pakken, waarbij ieder zijn/haar specialisme in kan zetten.

Wie ben jij?

  • Je werkt nauwkeurig en je hebt gevoel voor globale lijnen en interessante weetjes.
  • Je bent in staat structuur aan te brengen in een hoeveelheid van documenten en bestanden.
  • Je hebt een goede dosis enthousiasme en nieuwsgierigheid en je vindt het prettig om zelfstandig te werken.
  • Je vindt het ook leuk om in een team te werken.
  • Je voelt de cultuur van de organisatie goed aan en je past jouw schrijfstijl hierop aan om makkelijk leesbare- en pakkende teksten te schrijven.

Handig om te weten

  • Het archief bevindt zich op ons vakantiepark in Arnhem. Je zult jouw werkzaamheden grotendeels vanaf die locatie uitvoeren.
  • Wij vragen onze vrijwilligers en stagiairs om een Verklaring Omtrent Gedrag in te leveren.
  • Startdatum stage is bij voorkeur per 1 september 2024.

Interesse?

Ben jij de juiste persoon voor deze stage, en wil je deel uitmaken van ons bijzondere team, dan horen we graag van je. Neem contact op met Pauline van de Stadt (HR- en vrijwilligerscoördinator) voor meer informatie of stuur jouw motivatie naar pauline@biovakantieoord.nl

« Terug

IBAN: NL13 INGB 0004 8969 28